O comună din Olt trebuie să aștepte aproape 30 de ani pentru canalizare

Data publicării:
comuna

Comuna Bobiceşti din judeţul Olt este formată din şapte sate şi are peste 3.200 de locuitori. În toată localitatea, mai sunt doar câteva străzi pe care nu a ajuns sistemul de canalizare.

Primarul vrea să rezolve situaţia cu un proiect european în valoare de un milion de euro, dar a primit însă aviz negativ de la Compania de apă-canal a consiliului judeţean, care spune că are şi ea în plan introducerea canalizării în zonă, dar abia în perioada 2028 - 2043.

Sunt convins că operatorii regionali au apărut pentru a rezolva o problemă. Dar pe mine mă încurcă. Din cauza unui SC - Compania de Apa- care intenționează să facă profit din apă și canal”, a declarat primarul din Bobicești, Ilie Chitez.

Locuitorii din comună sunt nemulțumiți de termenul de 27 de ani.

„Aș avea 83 de ani atunci, nu știu dacă eu aș putea să o prind, deci nu cred”, a precizat un locuitor din Bobicești.

„Noi până atunci ce facem? Ne ducem la privata din grădină, nu? Vai de capu nostru daca am ajuns în halu ăsta în România", a declarat un alt locuitor al comunei.

Reprezentanții Companiei de Apă Olt, instituție care a eliberat avizul negativ nu au dorit să stea de vorbă cu jurnaliștii Digi 24 și să explice cum s-a ajuns în această situație.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean (CJ) spun că de vină ar fi noile norme europene, care nu mai finanţează proiecte de mică anvergură. De extinderea reţelei de canalizare din Bobiceşti ar urma să beneficieze doar 600 de oameni.

E un aviz care se dă, dar acolo scrie exact câţi locuitori. Iar el când se duce cu acel aviz la ADR, la Craiova, o să îi spună că nu e eligibil proiectul, pentru că niciuna dintre zone nu face parte într-o aglomerare de 2.000 de locuitori”, a declarat vicepreședintele CJ Olt, Marius Oprescu.

CJ Olt a anunţat că pentru banii europeni alocaţi României în perioada 2014 - 2020 a depus proiecte de înfiinţare şi extindere a reţelelor de apă şi canalizare în valoare de 138 de milioane de euro. Niciunul dintre proiecte nu vizează comuna Bobiceşti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Te-ar putea interesa și:
accident rutier mortal noaptea ambulanta
Un preot care băuse a accidentat mortal un copil
panouri
Panourile fotovoltaice vor dubla bugetul unei comune din Olt
Partenerii noștri