Sari la conținut

O fată de 12 ani din Vaslui a murit după ce a intrat cu sania într-un stâlp de electricitate

O fată de 12 ani, din localitatea vasluiană Gâlţeni, a murit după ce a intrat cu sania într-un stâlp de electricitate şi s-a lovit la cap, poliţiştii deschizând un dosar penal pentru ucidere din culpă. Copila a reuşit să ajungă singură acasă şi abia după câteva ore, când a început să se simtă rău, a fost transportată la spital, unde ulterior a decedat, informează News.ro.

ambulanta_craiova

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Vaslui, fata de 12 ani a suferit un traumatism sever la cap după ce a intrat cu sania într-un stâlp de electricitate, în timp ce afla la săniuş pe o uliţă din sat împreună cu mai mulţi copii. Copila a ajuns conştientă acasă, fiindu-i acordat primul ajutor de către mamă, după ce s-a plâns că o doare capul. Abia spre seară, la câteva ore după accident, copilei i s-a făcut rău, iar mama sa a sunat la 112 pentru a solicita o ambulanţă.

”Minora a fost transportată iniţial la Spitalul de Urgenţă Bârlad, de unde apoi s-a luat decizia transferării la o unitate medicală din Iaşi, ulterior fiind înregistrat decesul. În consecinţă, Poliţia s-a autosesizat din oficiu în acest caz”, a declarat, vineri, pentru News.ro purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vaslui, Loredana David.

Poliţiştii vasluieni au întocmit dosar penal şi vor desfăşura cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.