O femeie a trăit mai bine de doi ani cu o tumoare de 20 de kilograme în abdomen

Data publicării:
transplant-1

În această dimineaţă, şase medici de la Institutul de Transplat Renal din Cluj, conduşi de seful clinicii, profesorul Mihai Lucan, au operat-o pe femeie şi i-au redat şansa la o viaţă normală.

În ultimii doi ani, ea a stat mai mult prin spitale. Primele semne de întrebare au apărut când burta a început să-i crească de la o zi la alta. Initial, femeia a crezut că a luat în greutate, apoi bănuia ca este însărcinată. Ea spune că a mers la doi medici, însă niciunul nu i-ar fi recomandat să facă o ecografie. Abia săptămâna trecută a ajuns la specialist.

Am avut probleme cu greutatea din totdeauna şi nu mi-am dat seama, pur şi simplu am crezut că mă îngraş. Nu m-am îngrijorat pentru că nu am avut niciun disconfort”, spune Carmen Gheorghe.

Au urmat zile de foc pentru ea după ce ecografia i-a arătat că are o tumoare în abdomen. Speriată, femeia a căutat cei mai buni medici să o ajute. Aşa a ajuns la Cluj-Napoca. Dotorii spun că a avut mare noroc. În mod normal, o astfel de tumoare distruge organele interne. Acum nu s-a întâmplat aşa.

Este vorba de o pacientă tânără cu o boală care a depăşit limitele logicii. Este intelectuală şi cu toate astea s-a adresat foarte târziu unui mijloc de investigaţie şi unui mijloc de tratament”, spune prof.dr. Mihai Lucan, șeful Institutului de Transplant Renal din Cluj.

Pacienta a fost operată astăzi de o echipă formată din șase medici. După intervenţia care a durat 4 ore, doctorii au anunţat că totul a mers bine şi că pacienta va duce o viaţă normală.

Urmează ca specialiştii să ia probe din tumoare pentru a stabili dacă este benignă sau malignă. Nu este un caz unic operat la Cluj, însă medicii spun că pacienţii li se adresează în ultimul ceas.

Doar de la începutul acestui an, patru cazuri extrem de grave au fost refuzate de medici, din cauza riscului prea mare pentru pacienţi.

Ultima operaţie asemănătoare a avut loc în această primăvară, când aceeaşi echipă de doctori i-au extirpat unei paciente de 78 de ani, o tumoare de 18 kilograme.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri