O femeie caporal de pe fregata „Regele Ferdinand” a avut nevoie de îngrijiri medicale la Nairobi

Data publicării:
24112012 20spanu-35116

Georgiana Florentina Predescu, caporal pe fregată, s-a simţit rău şi a fost dusă de urgenţă cu un elicopter la Nairobi pentru a primi îngrijiri medicale. Caporalul are 30 de ani.

Locotenent-colonel Constantin Spânu, purtător de cuvânt al Ministerului Apărării, a declarat pentru Digi24 că Georgiana Predescu a ajuns la un spital militar din Nairobi, Kenya, unde se află sub supravegherea medicilor, iar starea sa de sănătate este stabilă și are o evoluție pozitivă.

„Concret, în cursul nopții trecute, ea a acuzat o evoluție nefavorabilă a stării sale de sănătate, drept pentru care echipajul a pus în aplicare procedurile pe care le prevăde operarea în teatrul de operații în acest sens. A fost activată o celulă de criză, elicopterul PUMA aflat la bordul fregatei a transportat-o pe Georgiana la cel mai apropiat spital, în Somalia, la Mogadiscio. Aici, medicii au solicitat transferul la un alt spital, de rang superior, pentru a fi supusă unor investigații mai amănunțite, iar Georgiana a fost transportată cu un avion al Națiunilor Unite la Nairobi”, a detaliat purtătorul de cuvânt. El a menționat și sprijinul ambasadorului României în Kenya, Iulia Pataki.

Georgiana Predescu este în stare stabilă, iar medicii au comunicat că evoluția sa este favorabilă, a mai spus Spânu. El nu a dezvăluit boala de care suferă caporalul, precizând că aceasta este dorința Georgianei Predescu. Familia a fost ținută permament la curent cu evoluția stării ei.

Fregata „Regele Ferdinand”, cu peste 200 de militari la bord, participă la operațiunea ATALANTA de luptă împotriva pirateriei în Golful Aden. Nava a plecat în misiune la sfârșitul lunii septembrie și este prima fregată românească ce a trecut Ecuadorul. Miercuri, „Regele Ferdinand” a participat la prinderea unor pirați.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri