O femeie din Cluj a murit cu ambulanţa la uşă

Data publicării:
ambulanta craiova

Pe 9 august, o femeie în vârstă de 41 de ani a sunat la 112 şi a spus că se simte rău. În urma discuţiei, dispecerul care a preluat apelul a catalogat cazul ca fiind unul uşor. Aşa ştia echipajul de ambulanţă care a ajuns la uşa femeii. Pentru că nu a răspuns nimeni, salvatorii au plecat, iar apelul a fost considerat unul fals.

Genul acesta de apeluri avem la 53-55, media pe lună. Sunt 55 de apeluri la care pacientul nu este găsit”, a spus Horia Simu, director al Serviciului de Ambulanță din Cluj.

Cinci zile mai târziu, vecinii anunţau la 112 că din apartamentul femeii vine un miros greu.

Echipajele nostre au deblocat ușa și au găsit o persoană decedată”, a declarat Andrei Biriș, purtătorul de cuvânt al ISU Cluj.

Şefii Serviciului de Ambulanţă explică acum că sunt rare cazurile în care un echipaj medical cere intervenţia pompierilor pentru spargerea unei uşi, în cazul în care nu primesc răspuns de la cei care le-au solicitat intervenţia.

Dacă era suspiciunea de intoxicație cu gaz, respectiv fum pe sub ușă sau mirosuri deosebite sau mirosuri chimice, atunci se punea problema de securitate în sine, dar spargerea unei uși până la proba contrarie este o infracțiune”, a mai spus Horia Simu.

Trebuie să avem în vedere ca aceste informații să fie corecte, pentru că sunt foarte multe apeluri false şi trebuie să se facă discernământ între ceea ce înseamnă un apel fals. Pentru că un proprietar care este păgubit pe nedrept, după aceea va cere în instanță să recupereze paguba care a survenit în urma unui acces forțat”, a mai spus Andrei Biriș.

Vecinii şi familia femeii spun însă că echipajul de ambulanţă a renunţat prea uşor.

„De ce nu au anunţat poliţia? Măcar să sune la vreun vecin. Şi eu am fost acasă, vecina de lângă ea a fost toată ziua acasă, deci nici nu ştiam”, a spus o vecină de bloc a femeii.

Rudele au sesizat poliţia, care a început o anchetă. Şi Serviciul de Ambulanţă Cluj face verificări. Extrem de importante în acest caz sunt rezultatele autopsiei, care vor stabili dacă o intervenţie în forţă ar fi putut salva viaţa femeii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri