„Așteaptă-mă, mami, barem murim amândoi!”. O femeie din Teleorman a plecat de la spital pe jos, prin troiene

Data actualizării: Data publicării:
femeie prin yapada

Sunt şi români care, în ciuda vremii vitrege de afară, s-au pus singuri în primejdie, a declarat, la Digi24, Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Este cazul unei femei din Teleorman, care a plecat pe jos spre casă, prin troiene, pentru că drumul era închis. Femeia, care spune că e bolnavă cu inima, fusese la spitalul Sf. Ioan din București. Drumul dintre două localități din Teleorman era însă troienit și ca să ajungă acasă, femeia, însoțită de fiul ei, au luat-o pe jos, seara, prin zăpada până la genunchi, având de mers vreo șase kilometri. I-a întâlnit reporterul Digi24, Carla Tănăsie:

- Pe jos?

- Păi, pe jos, cu ce să merg, mămică? Nu vezi în ce situație suntem? Vin de la spital, de la București, de la Sf. Ioan, și-acuma trebuie să merg, că sunt și cu inima...

- Dar nu vă e frică?

- Mi-e frică, dar ce să fac, le scot firu' singur pe drum?

- Altă variantă să ajungeți nu există?

- Păi da n-avem, cine să ne ducă, uitați...

- Și cât trebuie să mai mergeți pe jos? 

- Păi eu știu? Trebuie să mai merg încă vreo șase kilometri până acasă, până la Belciug...

Femeia strigă către fiul ei, care o luase înainte: „Stai, Andrei, că e gârla aia mare acolo! Cădem în apa aia mare! Ai răbdare! Vino și așteaptă-mă și pe mine, mami, barem murim amândoi!”

Femeia pornește înainte, luptându-se cu zăpada, în ciuda sfatului dat de reporterul Digi24: „Doamnă, eu zic să nu vă duceți...”

„Păi și eu ce să fac, doamnă...”, mai spune femeia și strigă din nou spre băiat: „Adriane, stai!”.

Din fericire, autorităţile au fost alertate de fiul ei, şi femeia, care pornise la drum cu adolescentul, a fost salvată.

Raed Arafat: „Cazul doamnei a ajuns sa alerteze toate autorităţile. Au plecat multe echipe să o caute pentru că dacă rămânea peste noapte riscul de hipotermie e foarte mare. Am găsit-o în final, la 4 kilometri de destinaţia ei şi a fost salvată. Nu se poate să sfidezi totul şi să crezi că eşti Superman şi să te duci pe drumuri pe care se vede că nu ajungi la destinaţie”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri