O fetiţă din centrul de plasament Cireşarii II din Bucureşti a murit după ce un dulap a căzut pe ea

Data publicării:
Centrul Ciresarii Ii
O fetiţă din centrul de plasament Cireşarii II din Bucureşti a murit după ce un dulap a căzut pe ea

Un dulap a căzut peste o fetiţă în centrul de plasament Cireşarii II din București. În urma tragicului accident, fetiţa a fost internată în spital timp de mai multe săptămâni, a fost externată, iar în urmă cu câteva zile a murit. Cazul este cercetat de poliţie, iar la nivelul DGASPC sector 5 s-a declanşat o anchetă internă pentru a se constata circumstanţele producerii acestui eveniment.

ciresarii II
O fetiţă din centrul de plasament Cireşarii II din Bucureşti a murit după ce un dulap a căzut pe ea

Accidentul s-a produs în 9 septembrie în centrul de plasament Cireşarii II, precizează DGASPC sector 5.

A fost chemată ambulanţa, iar copilul a fost dus la Spitalul Clinic de Urgenţă ”Bagdasar-Arseni”.

Ulterior, a fost transportat la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ”M. S. Curie”.

Fetiţa a beneficiat de îngrijiri medicale în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii ”M. S. Curie”. Ulterior, în urma deciziei medicilor curanţi, copilul a fost transferat în vederea recuperării neuropsihomotorii, în cadrul Centrului Naţional Clinic de Recuperare Neuropsihomotorie Copii “Dr. Nicolae Robănescu”.

În data de 23.11.2018, copilul a fost externat din cadrul Centrului Naţional Clinic de Recuperare Neuropsihomotorie Copii “Dr. Nicolae Robănescu”, fiind transportat cu ambulanţa acestei unităţi medicale la un centru din subordinea instituţiei, specializat în furnizarea de servicii de îngrijire şi recuperare medicală.

În data de 29.11.2018, din cauza unor dificultăţi respiratorii, a fost apelat Serviciul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, iar, în urma manevrelor de resuscitare, a fost declarat decesul minorei, aceasta suferind un stop cardio-respirator”, explică DGASPC Sector 5.

Potrivti sursei citate, este aşteptat raportul Institutului de Medicină Legală.

După producerea accidentului, a fost declanşată o anchetă internă disciplinară, în paralel cu cercetările efectuate de organele abilitate ale statului.

Direcţia dezminte informaţiile vehiculate în spaţiul public conform cărora “doi supraveghetori au reuşit să ridice dulapul, însă l-au scăpat peste fetiţă”.

Vlad Alexandrescu: Cer să se facă lumină în acest caz

Senatorul USR Vlad Alexandrescu cere să se lămurească această situaţie tragică şi contextul producerii accidentului. El spune că a încercat să viziteze centrul de plasament Cireşarii din sectorul 5, la începutul anului, dar că i-a fost interzis accesul.

Nu am fost nici eu lăsat să intru, fiind ținut timp de 3 ore și jumătate la poartă, într-un frig absolut. Instituțiile în subordinea DGASPC nu sunt renumite pentru transparența lor, dar "Cireșarii" din sectorul 5 e departe cel mai opac cu care am interacționat până acum.

Cer să se facă lumină în acest caz. Dacă este cineva vinovat de această tragedie și cine sunt persoanele care ar trebui să răspundă. În ce stare era fata când a fost adusă de la spital. Poliția a început deja să investigheze cazul, dar cred că instituția trebuie să dea dovadă de bună-credință și să prezinte toate aceste informații.

În acest sens, în calitate de senator, am solicitat astăzi o serie de lămuriri și informații de la D.G.A.S.P.C. Sector 5”, a scris el pe pagina sa de Facebook.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri