O fetiță din Vrancea a murit în brațele educatoarei

Data publicării:
vrancea

Problemele cu care ea a venit la mine nu sunt probleme din care să moară. Din punct de vedere medical, eu nu găsesc nicio explicaţie la această moarte”, spune dr. Mircea Lazareanu, medic psihiatru.

Şi totuşi, familia Robertei vrea să afle de ce medicii nu au putut împiedica sfârşitul copilei, la vârsta de numai şase ani. Părinţii au primit vestea cumplită de la educatoare. Femeia le-a povestit că fetiţa se plânsese toată dimineaţa de dureri de cap şi de burtă.

În pauză, a ieşit din clasă împreună cu colegii, dar după câţiva paşi s-a prăbuşit. Educatoarea a reuşit să o prindă în braţe dar mai mult nu a putut să facă pentru ea.

Când m-am uitat ea era deja neagră şi pusese capul pe umărul meu. Am luat-o repede în brațe și am strigat: Ajutor, ajutor!”, a povestit educatoarea Rădiţa Mereuţă.

Medicii de la ambulanţă au venit urgent, dar nu au putut să o readucă la viaţă pe fetiţa de şase ani. Cutremuraţi, părinţii fac legătura între simptomele de astăzi şi criza pe care copila o făcuse în primăvară. Medicul care a consultat-o atunci nu găseşte explicaţii pentru moartea Robertei.

Nu a rezultat că a fost o pierdere de conştienţă de tip epileptic sau ceva neurologic grav. Singurul diagnostic care s-a pus a fost o tulburare de tip psihogen, pe fondul deficitului de atenţie. O formă severă pentru care i s-a dat tratament”, e explicat dr. Mircea Lazareanu.

Poliţiştii au deschis o anchetă în acest caz.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri