O firmă reamenajează Piața Gloria din sectorul 3 al Capitalei înainte de aprobarea lucrărilor

Data publicării:
lucrari

Reporter: Dumneavoastră sunteţi din partea firmei care lucrează aici?

Angajat: Păi, e mai complicat. Dacă vreţi relaţii, direct la ADP.

Reporter: Şi nu ştiţi ce firmă lucrează aici?

Angajat: V-am spus că ADP Sector 3.

Fără să fie organizată vreo licitaţie, o firmă de construcţii a început lucrări de reamenajare în faţa Cinematografului Gloria din Bucureşti. Acum două săptămâni, pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local apărea spre aprobare finanțarea de 1,7 milioane de euro pentru acest proiect. Însă ședința nu s-a mai ținut

„La ora aceasta, indicatorii tehnico-economici nu sunt aprobaţi, deci lucrarea nu se poate executa, deşi parţial, jumătate sau 30% de deja executată”, spune Victor Tărtăcuţă, consilier local PDL.

Nici cei care se ocupă de lucrări nu sunt siguri că finanţarea proiectului a fost aprobată.

În ceea ce privește indicii tehnico-economici și valorile investiției, acestea, probabil, că au fost prezentate atât în bugetul pe care Primaria și Consiliul Local îl aprobă”, susține Ștefan Dumitraşcu, arhitectul şef al Primăriei Sectorului 3.

Sub semnul probabilității, lucrările sunt aproape la jumătate. Piața Gloria va avea în jur de 800 de metri pătrați, cu spațiu verde și plăci de granit. Potrivit proiectului, lucrările ar urma să fie gata în primăvară.

„Există în faţa cinematografului acest amfiteatru semiîngropat care va beneficia şi de o fântână arteziană în mijloc, toată această compoziţie fiind unificată de o pergolă de lemn”, mai spune Ştefan Dumitraşcu.

Consilierii locali din Opoziţie nu contestă necesitatea lucrării, însă, ei spun că vor ca aceasta să fie făcută legal.

Nu e vorba că suntem sau nu suntem de acord, dar orice investiţie trebuie să aibă în spate nişte documente, aprobări”, adaugă Victor Tărtăcuţă.

„Bagă banii şi s-ar putea să nu se finalizeze sau să fie demolat tot ce fac. Şi e păcat”, spune un localnic.

Aceasta nu ar fi prima lucrare contestată în sectorul 3. Primăria Generală a Muncipiului Bucureşti a amendat de mai multe ori primăria de sector, cu aproximativ 50.000 de euro, pentru lucrările de pe bulevardul Unirii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri