O mașină a Poștei a fost jefuită. Hoții au plecat cu 2,5 milioane de lei

Data publicării:
masina posta

Puţin după ora 7, o maşină a Oficiului Judeţean de Poştă Neamţ pleca de la sediu şi se îndrepta spre sucursalele din comunele apropiate. După nici jumătate de oră, două autoturisme, unul cu numere străine şi altul cu numere de Iaşi, blochează mașina în trafic. Patru bărbaţi înarmati şi cu feţele acoperite coboară şi îi ameninţă pe angajaţi.

„S-au furat bani. Din primele verificari a rezultat că autoturismul nu era dotat corespunzător pentru transportul de valori monetare”, a spus Bogdan Ghebaur, purtător de cuvânt IPJ Neamț.

Mai exact, cei doi angajaţi ai Poştei transportau sacii cu bani într-o maşină utilitară. De regulă, banii se transportă într-o dubă securizată, dotată cu GPS. Imediat după ce atacatorii s-au făcut nevăzuţi, angajaţii au alertat autorităţile.

„Cei doi colegi nu au suferit vătămări, colaborăm cu autoritățile. Avem încredere că vinovaţii vor fi aduşi în faţa instanţei. S-au luat toate măsurile ca să nu fie intârzieri în ce trebuie să facem”, a declarat Dan Dumitrescu, purtător de cuvânt la Poşta Română.

„Se efectuează cercetări pentru a stabili o eventuală neglijență, având în vedere deficiențele privind transportul de valori și nu se exclude nici complicitatea angajaților”, a mai spus Bogdan Ghebaur.

Polițiștii fac verifcări acum în tot judeţul Neamţ. Sunt organizate filtre la ieșirile din județ și este verificată fiecare mașină.

Surse din cadrul anchetei spun că banii trebuiau să ajungă la pensionarii din Roman. Acum, conducerea Poștei Române dă asigurări că pensionarii nu vor fi afectați.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri