O navă cu 33 de imigranți sirieni a fost interceptată în apele teritoriale românești. La bord se află și șapte copii

Data publicării:
nava cu sirieni

Potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră, la bordul velierului erau 20 de bărbați, opt femei și șapte copii din Siria.

Imigranții aveau două călăuze turce, cu care se înțeleseseră să fie transportați într-o țară Schengen. Cum România nu este o țară Schengen, din România ar fi urmat să fie preluați către altă destinație.

Nava a fost interceptată în zona Cap Aurora după ce nu a răspuns la semnalele radio transmise de autoritățile românești. 

Imigranții au fost reținuți la Mangalia. Starea lor de sănătate este bună.

Marius Ovidiu Niculescu, purtător de cuvânt al Poliției de Frontieră, a precizat la Digi24 că nava a fost interceptată la aproximativ 7 mile marine de coastă, în dreptul stațiunii Cap Aurora. Velierul a fost dus sub escortă la Mangalia. La bord se aflau 33 de sirieni, adulți și copii, precum și doi cetățeni turci, membri ai echipajului.

Ancheta continuă, urmând ca la final să fie luate măsurile care se impun. Cei 35 de cetățeni sunt în custodia autorităților române.

Călăuzele turce vor fi acuzate de trafic ilegal de migranți, iar sirienii de trecere ilegală a frontierei de stat.

Din primele cercetări rezultă că imigranții nu au avut probleme în cursul călătoriei pe Marea Neagră, a precizat oficialul de la Poliția de Frontieră.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri