O nouă ipoteză în cazul tragediei din Neamț. De ce s-ar fi produs accidentul în care au murit 9 oameni

Data actualizării: Data publicării:
accident ISU Neamt 050418 (1)

Anchetatorii au o nouă ipoteză în cazul accidentului în care au murit nouă oameni în judeţul Neamţ, acum două zile. Şoferul microbuzului care a căzut în râu nu ar fi strâns bine şuruburile unei roţi, care s-a desprins în mers.

Microbuzul ar fi făcut o până pe traseu, iar șoferul a înlocuit roată fără să strângă bine cele 5 prezoane (șuruburile cu care este prinsă roata), spun surse din rândul anchetatorilor, citate de tvmneamt.ro. Este posibil ca prezoanele să se fi desprins în mers. Din imaginile filmate înainte că mașina să fie dusă la expertiza tehnică se poate vedea un singur prezon rupt în butucul roții.

Anchetatorii mai spun că pe asfalt există urme de frânare pe ambele părți ale mașinii pe o distanță de aproximativ 40 de metri, din locul în care microbuzul a intrat pe contrasens până în locul în care acesta a ieșit de pe șosea.

Mașina se află acum în garajul Registrului Auto Român, pentru expertiză.

Nouă oameni au murit după ce mașina în care se aflau a căzut într-un râu. O singură persoană a reușit să iasă din vehiculul care nu era omologat pentru transport de persoane.

Martorii care se aflau într-un alt microbuz, care venea în spatele celui implicat în accident, spun că au văzut scântei înainte ca vehiculul să lovească parapetele și să să cadă în canalul râului Bistrița.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri