O nouă teorie. Osemintele deshumate în cimitirul din Năsăud nu ar aparține unor luptători anticomunişti

Data publicării:
cimitirr

Criminalişti, medici de la IML şi un procuror militar au făcut, marți, cercetări toată ziua în zona de unde au fost scoase osemintele.

Însă, arheologii au venit acum cu o altă ipoteză. Groapa comună nu s-ar afla în locul în care s-au făcut săpăturile, susţin ei.

Acesta este locul unde, iniţial, arheologii au făcut săpături şI tot aici au avut informaţi că Trupurile au fost ingropate. Ulterior, au aparut date noi care aratau ca trupurile celor doi disidenţi ar fi fost aruncaţi mai jos, intr-o groapa comuna 15:14:45

Treaba nu poate fi încheiată. Nu se poate da un răspuns exact. Oricum, se va face un examen medico-legal, probabil şI ADN. Dar cercetarea arheologică şi în teren va trebuie reluată”, a declarat arheologul Gheorghe Petrov.

Familiile celor doi disidenţi sunt însă nemulţumite de modul în care s-au desfăşurat cercetările, dar şi de atitudinea procurorului.

Că de ce s-o dat interviu. Păi, ce, suntem pe vremea comuniştilor să nu dăm interviuri? Iară Ne temem? Iară Vine securitatea şi ne leagă”, a declarat Gheorghe Rus, vărul primar al unui disident.

<Sincron Gheorghe Paşca, fiul unui disident> 15:02:26 Văd că se încurcă iţele dupa cum se vede. Ce vă deranjează? Nu cred ca sunt osemintele lui 15:02:35

Gheorghe Pașca şi Gavrilă Rus s-au ascuns timp de zece ani de comunişti în munţii din judeţul Bistriţa-Năsăud. Ei au fost prinşi în iarna anului 1965, trădaţi fiind atunci de urmele pe care le-au lăsat în zăpadă. În aceeaşi seară au fost ucişi, iar trupurile lor au fost lăsate în poarta Securităţii din Bistriţa timp de trei zile. Apoi au fost aruncate într-o groapă comună din Năsăud.    

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri