O pacientă cu COVID a plecat din spital ca să meargă la biserică

Data actualizării: Data publicării:
icoana cu fecioara maria si pruncul si o lumanare aprinsa
Foto: Guliver/GettyImages

Situaţie incredibilă în Vaslui. O pacientă cu COVID, internată la spitalul din Bârlad, a părăsit duminică unitatea medicală pentru a merge la biserică să se roage.

Un cadru medical al spitalului a anunțat poliția din Bârlad, duminică, în jurul orei 10:30, că o pacientă a părăsit secția spitalului în care era internată. Femeia, în vârstă de 49 de ani, a fost găsită în scurt timp de către personalul de serviciu al spitalului într-o biserică amplasată în curtea unității medicale.

„Noi am deschis un dosar de cercetară penală sub aspectul săvârșirii infracțunii de zădărnicire a combaterii bolilor”, a precizat la Digi24 purtătorul de cuvânt al Poliţei Vaslui, Bogdan Gheorghiţă. El a mai spus că femeia avea, totuși, mască de protecție în momentul în care a fost găsită.

„Nu se face așa ceva, oricât de credincios ești! Infecția se răspândește foarte repede, nu trebuia să meargă la biserică. Noi nu putem încuia pacienții, dar aceștia trebuie să fie conștienți că nu au voie în comunitate, dacă nu sunt complet vindecați. Chiar dacă avea mască, ea a sărutat toate icoanele! Am fost nevoiți să anunțăm poliția”, a spus Daniela Borș, managerul spitalului din Bârlad, citată de vremeanouă.ro.

Potrivit sursei citate, femeia este chiar lucrător medical, fiind infirmieră la Spitalul Județean Vaslui.

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri