O școală din sectorul 4 a fost evacuată după ce un muncitor a găurit accidental o ţeavă de gaze

Data publicării:
elevi-1

 

Incidentul s-a produs în urmă cu aproximativ o oră, iar după ce a fost identificată avaria, au fost luate toate măsurile care se impun, a spus Marian Banu.

„Niciun copil nu a fost rănit. Au fost anunţaţi părinţii, care au venit să-şi ia copiii. Cursurile au fost suspendate”, a precizat Marian Banu.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Capitalei, Alexandru Ichim, a declarat, pentru News.ro, că o firmă care face lucrări în zona Piaţa Sudului a avariat o conductă de gaze în timpul unor foraje.

„S-a intervenit imediat, s-a oprit temporar furnizarea gazelor, s-a remediat avaria. Credem că este o decizie forţată a Inspectoratului Şcolar să suspende cursurile. Nicio secundă nu a fost pusă în pericol viaţa copiilor sau a locuitorilor din zonă. Decizia Inspectoratului Şcolar poate fi catalogată ca un abuz. A fost un incident de şantier pentru care s-a intervenit foarte repede, zona a fost securizată, viaţa nimănui nu a fost în pericol. Considerăm că nu existau motive pentru evacuare şi întreruperea cursurilor”, a spus Ichim.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov, Adrian Marin, a declarat că nu au existat pericole, şcoala fiind evacuată înainte ca dispeceratul pompierilor să fie alertat.

Mai multe echipaje de la ISU Bubucureşti-Ilfov au fost direcţionate în zonă pentru asisenţă în caz de pericol. 

În zona unde este Şcoala nr. 190 se fac lucrări pentru pasajul de la Piaţa Sudului. Asocierea de firme care realizează construcţia trebuia să finalizeze lucrarea pe 31 decembrie 2015, din cauza întârzierii fiind aplicate penalizări.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri