O secţie a Spitalului de Copii Louis Turcanu din Timişoara a fost evacuată. Clădirea le-a fost retrocedată proprietarilor

Data publicării:
spital 1

20 de copii internaţi în Secţia de Pneumologie a Spitalului de Copii din Timişoara au fost mutaţi în alte saloane sau au fost trimişi acasă, după ce clădirea a fost evacuată de proprietari. Unitatea a pierdut procesul în faţa celor care deţin imobilul. În prezenţa executorului judecătoresc şi a poliţiştilor, angajaţii spitalului au mutat mobilierul şi aparatura medicală într-un alt spaţiu amenajat recent într-unul din pavilioanele spitalului.

Secţia de Pneumologie, în care erau trataţi copiii cu probleme respiratorii, avea 30 de paturi. Cadrele medicale spun că pavilionul în care au fost mutaţi copiii nu are sală de mese şi nici cameră de sterilizare sau spălătorie.

Pe lângă faptul că roprietarii şi-au recuperat clădirea, primăria trebuie să le plătească şi chiria restantă. În plus, şi clădirea în care funcţionează Secţia de Chirurgie Pediatrică ar putea fi retrocedată.

Între timp, unitatea medicală derulează o campanie de strângere de fonduri pentru ridicarea unui nou corp de clădire, pentru care a şi primit 5 milioane de lei de la Guvern. Proiectul este însă doar la stadiul de studiu de fezabilitate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri