O sesizare de plagiat din SUA pentru şefa DNA nu este conformă

Data publicării:
KOVESI INVITATA LA JURNALUL DE SEARA_agerpres

Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării (UEFISCDI) a primit o sesizare din SUA privind unb posibil plagiat în teza de doctorat a procurorului şef al DNA, Codruţa Kovesi. Sesizarea este neconformă întrucât linkul spre documentele care ar proba plagiatul nu poate fi deschis, a explicat pentru News.ro purtătorul de cuvânt al Ministerului educaţiei, Mirabela Amarandei.

KOVESI INVITATA LA JURNALUL DE SEARA_agerpres

Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării (UEFISCDI) a primit o sesizare din SUA, nu ştim dacă a fost formulată de o persoană fizică sau juridică. Dar sesizarea este neconformă, întrucât linkul care ar permite accesul la documentele care ar proba plagiatul nu poate fi accesat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Educaţiei.

În acest context, UEFISCDI a trimis expeditorului un răspuns prin care l-a atenţionat că linkul este blocat iar documentele necesare susţinerii sesizări acuzaţiei de plagiat nu pot fi analizate.

După ce sesizarea va fi conformă, va fi trimisă de către Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării la Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), care va demara procedurile de verificare.

Universitatea de Vest din Timişoara a anunţat că a demarat „proceduri interne în vederea clarificării situaţiei apărute în spaţiul public” în legătură cu doctoratul Laurei Codruţa Kovesi, menţionând că a primit punctul de vedere al Şcolii Doctorale de Drept şi a cerut informaţii suplimentare. Totodată, reprezentanţii universităţii au precizat că nu au primit sesizarea asociaţiei GRAUR, din Cluj-Napoca, referitoare la teză.

„În cursul zilei de luni, 3 octombrie, Universitatea de Vest din Timişoara a primit punctul de vedere al Şcolii Doctorale de Drept şi a solicitat informaţii suplimentare pe care le aşteaptă în zilele următoare”, se arată în comunicatul UVT.

„Înţelegem că Asociaţia Grupul pentru Reformă şi Alternativă Universitară (GRAUR) Cluj-Napoca a trimis către Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice şi Universitatea de Vest din Timişoara o sesizare pe tema suspiciunii de plagiat a lucrării de doctorat a doamnei Kovesi, sesizare care nu a ajuns încă la Universitate”, se mai arată în comunicat.

Preşedintele Grupului pentru Reformă şi Alternativă Universitară (GRAUR), Dorin Isoc, a declarat, luni, pentru News.ro, că asociaţia a transmis în cursul zilei de luni, prin poşta rapidă, „toate documentele şi dovezile” pentru a demonstra că lucrarea de doctorat a Laurei Codruţei Kovesi a fost plagiată. Reprezentanţii asociaţiie susţin că au identificat cel puţin 11 incidenţe de plagiat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri