O tânără cu arsuri grave nu are loc în spitalele din țară. Va fi transferată în Belgia

Data actualizării: Data publicării:
elicopter smurd

O tânără de 25 de ani, care are arsuri grave, va fi transferată în Belgia, pentru că în România nu poate fi tratată. Spitalele din ţară fie nu au locuri să o primească, fie nu au aparatură necesară să o îngrijească.

Fata, cu arsuri pe 50% din suprafaţa corpului, a stat 4 ore într-un elicopter care trebuia să o ducă, din Tulcea, la spitalul judeţean din Timişoara.

A ajuns la spitalul din Constanţa, unde nu există o secţie specializată pentru tratarea pacienţilor cu arsuri grave. Acum este pregătită pentru transferul în străinătate.

Pacienta a fost salvată dintr-un incendiu produs zilele trecute.

Am primit loc la Timișoara. S-au făcut acte tot, a venit elicopterul, ea plecând spre Timișoara dar undeva la București ne-au sunat de la Tulcea și ne-au zis că se întorc la Constanța.

În drum spre Constanța, au sunat de la Timișoara că s-a stricat monitorul, la București nefiind locuri, a repartizat-o aici la Constanța, unde ni s-a spus că nu e de ea.

Noi vrem un spital de arși, vrem să o mutăm în Olanda. Ei trebuie să o ia de la un spitalul de arși din București, din Timișoara ca să poată să îi facă transferul.

Și la spitalele noastre din România ar avea șanse, dar nu se gasesc locuri”, spune fratele tinerei arse.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri