O tânără de 19 ani cu sarcină extrauterină este în comă indusă, după trei operații. Ministrul Sănătății cere o anchetă

Data publicării:
gravida

Actualizare 10.45. Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a cerut o anchetă la Maternitatea din Iași, în cazul tinerei de 19 ani. Direcției de Sănătate Publică și Consiliului Județean, în subordinea căruia se află spitalul, vor face verificări. De asemenea, ministrul a cerut Colegiului Medicilor să vadă despre ce este vorba în acest caz.

______________________

Tânăra se afla la terapie intensivă, iar medicii sunt rezervați în privința evoluției stării sale. Pacienta a ajuns la Spitalul de Urgenţe „Sf. Spiridon” după a treia intervenție chirurgicală, care a durat cinci ore.

Pentru a nu-i fi pusă viața în pericol, medicii de la maternitate i-au administrat, inițial, un tratament medicamentos pentru eliminarea sarcinii. Nu au reușit, așa că au decis să se intervină chirurgical.

Starea pacientei s-a agravat însă din cauza unei hemoragiei. Pentru că sângerarea nu putea fi oprită, tânara a mai fost supusă la două operații.

Acum, este menținută în viață cu ajutorul aparatelor. Între timp, rudele pacientei au făcut plângere la Ministerul Sănătății. În funcție de cum va evolua starea tinerei, vor decide dacă vor sesiza și Colegiul Medicilor sau Parchetul. Conducerea maternității a început, de asemenea, o anchetă internă.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri