O tânără infectată cu COVID-19 a fost găsită pe stradă, cu masca pusă greșit. A fost amendată cu 1.500 de lei și are dosar penal

Data publicării:
Jandarmii interpeleaza doua femei care stau pe o banca
O tânără infectată cu COVID-19 a fost găsită pe stradă, cu masca pusă greșit. Foto: Jandarmeria Bistrita

Infectată cu noul coronavirus, o tânără din Bistrița-Năsăud a ieșit să se plimbe pe stradă. Nu purta corespunzător nici masca de protecție. Jandarmii au oprit-o să o legitimeze pentru ca nu avea fața acoperită. Așa au descoperit că, în baza de date, femeia figurează ca infectată cu COVID-19 si trebuia să fie izolată, acasă.

Femeia a fost depistată miercuri seara, în municipiul Bistrița. Nu purta masca de protecție corespunzător, astfel încât să-i acopere nasul și gura, iar jandarmii i-au atras atenția cu privire la acest lucru.

Mai mult, au verificat-o în baza de date și au constatat că femeia în cauză este infectată cu COVID-19 și ar fi trebuit să se afle în izolare la o adresă din localitatea Lechința.

Femeia a fost sancționată cu 1.000 de lei amendă pentru nerespectarea măsurii de izolare la domiciliu și cu 500 de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Totodată, jandarmii au întocmit pe numele femeii și actele de sesizare pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri