Oamenii din spatele steagurilor. Mii de drapele tricolore au fost cusute pentru sărbătoarea de azi

Data publicării:
oameni steaguri

Angajatele fabricii de drapele din Dănicei, judeţul Argeş, au trebuit să stea peste program în ultimele săptămâni pentru a face faţă numărului mare de comenzi, primite chiar şi cu o lună mai devreme de Ziua Naţională. Mii de drapele, fanioane şi stegulenţe au fost croite pentru instituţiile din întreaga ţară.

Fabrica de drapele din localitatea Dănicei a fost înfiinţată chiar în ziua cutremurului din 1977. Abia din anul 2001, afacerea a devenit prosperă şi veniturile au început să crească. În prezent, conducerea a deschis mai multe magazine de desfacere în Vâlcea, Piteşti şi Bucureşti pentru produsele lor.

Cei o sută de angajaţi ai fabricii de la Avrig au croit 10.000 de drapele pentru Ziua Naţională. Primele comenzi au venit încă din vară. Doamna Matilda croieşte steaguri de 13 ani şi acum le poate face şi cu ochii închişi.

„Noi am început mai mult să lucrăm pentru steagul României din luna iunie. Facem cam 2.000 pe zi. E un simbol al României şi mă bucur că lucrez la aşa ceva”, mărturisește femeia.

Steagurile sunt lucrate cu migala ore în șir, cu atenție maximă și pentru cel mai mic detaliu.

Comenzile pentru steaguri tricolore sunt cu un sfert mai mari decât anul trecut, spun proprietarii fabricii. Zeci de drapeluri şi cocarde merg chiar şi la Administraţia Prezidenţială a României.

Zumzet asemănător este şi la o fabrică din judeţul Vâlcea, unde angajaţii fac ore suplimentare pentru ca toţi cei care vor să înalţe tricolorul de 1 Decembrie, să aibă drapelul la timp. Afacerea a devenit înfloritoare după ce au venit comenzi şi din Italia, unde trăiesc aproape un milion de români. O asociație este client fidel.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri