Ofertă online: "Bombă cu lansator - 5.000 de lei"

Data actualizării: Data publicării:
bomba

Un poliţist - adjunct de şef de post în Coţofenii din Faţă - a intrat într-o mare încurcătură. Pe scurt, un pescar a găsit o bombă din al Doilea Război Mondial şi a sunat la 112. Poliţistul a venit, a văzut şi i-a venit o idee-bombă: a fotografiat proiectilul şi a pus anunţ de vânzare pe internet. Acum, când s-a pomenit că şi procurorii au dat cu ochii de oferta lui de pe net, zice că a fost o glumă.

Acum două săptămâni, un pescar a descoperit in nisipul de pe malul Jiului un obiect care semăna cu o bombă. Omul a sunat la 112 şi adjunctul şefului de post din Coţofenii din Faţă a fost trimis la faţa locului, să pazească proiectilul până vin pirotehniştii.

Poliţistul a scos telefonul şi a făcut căteva poze cu bomba. După o săptămână, a postat pe site de vănzări un anunţ chiar cu numele său real.

„Bombă de lansator. Găsită pe malul Jiului. Preţ: 5000 de lei.” - sursa: site de vânzări online

Anunţul, însă, i-a atras mai degrabă pe procurori decât pe cumpărători.

Paula Baciu, procuror: „Acest dosar are ca obiect infracţiunea de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor prevăzută de art 342 din codul penal"

Marius Jipea, poliţistul acuzat: „Nu ştiu, eu nu ştiu aşa. Nu ştiu, dar în fine. (Nu ştiţi că sunteţi acuzat?) Nu, nu sunt acuzat. (Sunteţi cercetat). Nu. Există un dosar dar nu prea cunosc eu detalii. Mai bine vorbiţi cu purtătorul de cuvânt, doamnă"

Localnic: „E nărod la cap, ce dracu are? De ce nu e normal? Dar dacă exploda aia şi-l omora? Cui i-o vindea el? Ce făcea cu ea? "

Localnic: „Foarte rău, e catalogat rău, rău. Ca vorbă, ca idee, ca bombă. Să vinzi o bombă pe interent. Asta înseamnă că are relaţii în partea cealaltă, cu inamicii. Sunteţi mulţumiţi de activitatea lor? Suntem şi nu suntem"

Una peste alta, bomba a ieşit de la vânzare. Au luat-o pirotehniştii, să o distrugă.

Florin Cocoşilă, purtător de cuvânt al ISU Dolj: „A fost ridicată, transportată şi depozitată într-un loc special, în vederea detonării ulterioare... Acea bombă calibru 82 milimetri va fi detonată"

Pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, poliţistul riscă până la 5 ani de închisoare.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri