Ofertă săracă în locuri de muncă, la stat și la privat

Data publicării:
05032013 20locuri 20munca-52948

Mihai este tâmplar de meserie. De trei luni caută un loc de muncă, dar, în lipsa unei alte calificări, nu a găsit nimic.

„Încerc să găsesc un job, deşi n-am pregătire. Trebuie să aştept posturile conform calificării”, a spus bărbatul.

În sectorul bugetar, doar în sănătate, învăţământ şi administraţie publică sunt locuri vacante. Mai puţine, însă, faţă de ultimul trimestru al anului trecut.

În mediul privat, doar specialiştii financiari şi persoanele care optează pentru funcţii de conducere au şanse să-şi găsească un loc de muncă.

„Cele mai clare mişcări sunt pe zona de specialişti. Cele mai puţine locuri de muncă sunt în producţie la nivel de execuţie”, a explicat Oana Lungu, de la o firmă de recrutare.

Dacă în ţară locurile de muncă sunt puţine, mult mai generoasă este oferta venită din străinătate. Agenţia municipală pentru ocuparea locurilor de muncă oferă 80 de locuri de muncă, în domeniul gastronomic şi hotelier, în Germania. Salariile sunt generoase, dar numai pentru cei calificaţi.

Salariul este de de la 1.720 de euro până la 2.100 euro pe lună, 40 ore pe săptămână, iar orele suplimentare sunt remunerate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri