OFICIAL. România, implicată în ancheta teroristului din Noua Zeelandă

Data actualizării: Data publicării:
DIICOT
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Şi România e implicată în anchetă teroristului din Noua Zeelandă, confirmă ministrul de Interne. Carmen Dan spune că poliţişti îi ajută pe procurori să refacă traseul acestuia în ţara noastră, unde a stat 11 zile anul trecut.

A ajuns cu avionul la Bucureşti pe 15 noiembrie şi a ieşit din ţară pe 26, prin vama Curtici, spre Ungaria.

O comisie formată din ofiţeri SRI, DIICOT şi din Ministerul de Interne vrea să afle cu cine s-a întâlnit în acele zile teroristul.

Carmen Dan: „Este firesc să existe un schimb de informaţii între autorităţile competente şi cele din Noua Zeelandă care fac propriile verificări. Pot să vă confim că a fost în România, este o analiză în competenţa structurilor de parchet şi a serviciului de informaţii care are competenţă în zona terorismului. Se fac absolut toate verificările raportat la perioada pe care a petrecut-o în România”.

Australianul a ucis 50 de oameni în două moschei din Christchurch, în Noua Zeelandă.

Noua Zeelanda este încă în stare de şoc după masacrul de vineri.

Premierul Jacinda Ardern a gestionat tragedia cu un amestec de empatie şi fermitate. Prezenţa ei modestă la comemorări i-au adus respectul internaţional. Tot ea a propus şi schimbarea rapidă a legislaţiei privind armele de foc.

Jacinda Ardern: „Sunt modalitați prin care putem introduce reglementări eficace pentru deținerea armelor de foc astfel încât să fie vizați cei care trebuie și pe asta ne concentrăm”.

Teroristul din Noua Zeelanda a călătorit foarte mult în străinătate în ultimii 10 ani. Printre cele mai recente destinaţii identificate se numără Israel.

Brenton Tarrant a ajuns în Israel în octombrie 2016 şi a stat 9 zile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri