Omagii la mormântul lui Ceauşescu: „A reuşit să ridice această ţară. Şi toţi oamenii trăiau foarte bine”

Data publicării:
20121225 20mormantceasca-40460

Cei prezenţi la mormântul lui Ceauşescu regretă dispariţia regimului comunist şi spun mereu că pe vremea aceea o duceau mai bine. „Pe timpul lui am avut o casă, am avut un loc de muncă, am terminat o facultate şi mănânc pensie de pe timpul lui, domnişoară. De asta vin”, spune un nostalgic.

Era laptele lapte. Nu era 20 de feluri de lapte, 20 de feluri de branză. A făcut puiul într-o sută de bucăţi. Nu ştii ce să mai iei. Aripa, gâtul sau ce iei?! Acolo era făcut puiul numai în două părţi: erau ghearele şi puiul!”, se plânge un nemulţumit.

Nostalgicii regimului depun coroane şi aprind lumânări | DIGI24
Conducătorul iubit | DIGI24

Nu te-a dat afară din serviciu, nu ţi-a tăiat salariul, nu te-a pus să plăteşti taxe, să plăteşti ceva contribuţii, cum este acum de nu poţi să mai ieşi”, compară altcineva timpurile grele de acum cu cele de atunci.

A reuşit să ridice această ţară, să fie o floare pentru populaţia română. Şi toţi oamenii trăiau foarte, foarte bine în acea perioadă”, afirmă un alt nostalgic prezent.

Citeşte şiDECEMBRIE 1989. Astăzi se împlinesc 23 de ani de la execuția soților Ceaușescu

La mormântul lui Ceauşescu s-au ţinut discursuri şi s-a rememorat perioada comunistă. În jurul orei 9, puţini veniseră aici, dar după circa o oră, se adunaseră deja 30-40 de persoane, potrivit reporterului Digi24. Printre aceştia s-a distins şi Faur Isaia, timişoreanul cunoscut pentru mai multe incidente, printre care cel din anul 2000, când l-a stropit cu cerneală pe faţă pe fostul preşedinte Emil Constantinescu.

În 2002, acelaşi Faur a tăiat cu toporul cablurile unui car de televiziune al TVR la Timişoara, în timpul unei transmisiuni în direct. Cu altă ocazie, la Arad,s-a aruncat în faţa unei maşini în care se afla Ion Iliescu. Marţi, la mormântul lui Nicolae şi al Elenei Ceauşescu, nu a provocat nici un incident.

Iliescu vinovat. Nimic despre Elena

Nostalgicii prezenţi la cimitirul Ghencea marţi l-au învinovăţit pe un alt fost preşedinte pentru moartea dictatorului, pe numele său Ion Iliescu. Cei prezenţi s-au plâns că, prin manipularea din decembrie 1989, Ion Iliescu a adus ţara într-un punct critic:„Din cauza luiam ajuns unde am ajuns” şi ahoţilor şi mişeilor” din jurul acestuia.

Despre Elena Ceauşescu, nimeni nu a pomenit nici un cuvânt. La comemorările precedente, înainte ca o piatră funerară elegantă să acopere mormintele, locul în care odihnesc osemintele soţiei de dictator era ignorat şi invadat de buruieni, iar vizitatorii o învinuiau de cele mai multe ori pentru greşitele decizii ale lui Nicolae.

Spre finalul comemorării, unul dintre simpatizanţii regimului a prezentat pe un DVD player un filmuleţ cu poze ale dictatorului pregătit special pentru comemorare, pe acorduri de muzică patriotică, dar şi muzică etno.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri