„Omul de foc” din Vama Veche, un atelier creativ de animație stradală

Data publicării:
Spectacol pe plaja din Vama Veche.
Pe nisipul din Vama Veche s-a desfășurat Atelierul Creativ de Animație Stradală al Fundației „Ion Ghelu Destelnica” din Bacău.

Pe nisipul din Vama Veche, în perioada 17-19 iunie, s-a desfășurat Atelierul Creativ de Animație Stradală al Fundației „Ion Ghelu Destelnica” din Bacău.

Workshopul a pus laolaltă 6 studenți și masteranzi ai Facultății de Teatru din cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale” din București, de la programul de licență „Artele Spectacolului – Păpuși și Marionete” și de la programul de master „Teatru de Animație” și 4 artiști ai asociației Artipic din Iași – trupa FOCus POCus specializată în animații stradale și jonglerii cu foc.

Întreaga evoluție a Omului, de la omul inocent, integrat în natură, trecât prin omul „de plastic” al epocii industriale, până la omul „de foc” evoluat spiritual și care înțelege consecințele faptelor sale a fost transpusă de tinerii artiști într-un streeet performance ce îmbină teatrul de animație, dansul contemporan și jongleriile cu foc.

Evenimentul este parte a calendarului de evenimente de celebrare a Centenarului Nașterii lui Ion Ghelu Destelnica - actor, regizor, poet și dramaturg român, născut în județul Ialomița dar care și-a împlinit cariera în Bacău.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri