Onoruri militare pentru victimele accidentului aviatic. La ceremonie este prezent şi Klaus Iohannis

Data publicării:
accident elicopter sibiu mediafax-1

 


ACTUALIZARE 14.00. Ceremonia de la Sibiu a început. Sicriele victimelor accidentului de elicopter sunt primite cu onoruri militare.

Alături de preşedintele ales, Klaus Iohannis, este prezent şi ministrul Apărării, Mircea Duşa.


După ce vor fi gata toate formalităţile legale în jurul orei 14.00, aici, la Academia Forţelor Terestre vom organiza ceremonialul religios după care vor pleca cu mijloace de transport spre Argeş, Olt, Alba, spre Câmpia Turzii. I-am invitat astăzi aici pe cei doi băieţi care erau la faţa locului când s-a produs această catastrofă şi am dorit să le mulţumesc pentru spiritul lor umanitar şi faptul că au intervenit cu curaj şi au salvat cei doi militari”, a declarat ieri Mircea Duşa, ministrul Apărării.

Cei opt militari care şi-au pierdut viaţa în accidentul aviatic de vineri, 21 noiembrie, sunt:

comandorul Artur-Grigore Palfi (46 ani, căsătorit, un copil)

căpitanul medic Rareş-Cosmin Moldovan (34 ani, căsătorit, un copil)

căpitanul Răzvan-Aurel Moldovan (29 ani, căsătorit)

sublocotenentul Andrei-Cătălin Apostol (25 ani, necăsătorit)

maistrul militar cls. I Paul Bădescu (41 ani, necăsătorit)

maistrul militar cls. II Dorin Fodor (43 ani, căsătorit, doi copii)

maistrul militar cls. III Vasile-Marian Gădălean (33 ani, necăsătorit, un copil)

maistrul militar cls. III Constantin-Dorin Filip (30 ani, necăsătorit)

Alţi doi militari – căpitan-comandorul Corneliu-Gabriel Titiana, 47 ani, şi maistrul militar cls. I Valentin Bora, 41 ani – au supravieţuit şi au fost aduşi la Bucureşti, unde au fost operaţi.

ELICOPTER PRĂBUȘIT. Ministerul Apărării a făcut publică identitatea celor opt militari decedați

Primele ipoteze în cazul elicopterului prăbușit

Destine frânte. Icarii vremurilor moderne

Niciunul dintre cei opt militari nu avea mai mult de 46 de ani, iar rudele şi cunoscuţii spun că şi iubeau meseria mai mult ca orice.

Răzvan Moldovan abia împlinise 29 de ani. Şi tot cu puţin timp înainte de tragedie sărbătorise primul an de căsnicie şi avea viitorul înainte.

„Îi plăcea mult să zboare, îi plăceau elicopterele...nu-mi vine să cred că nu mai e.....nu-mi vine să cred...”, spune verișoara acestuia.

Răzvan a terminat Academia de Forţe Aeriene din Braşov şi, la 29 de ani, era căpitan. Toţi, de la cei din familie până la vecini şi prieteni, erau mândri de el.

Era un băiat bun, foarte bun şi a învăţat bine”, spune un vecin. „Acum am auzit că a plecat la Cincu de la Câmpia Turzii şi că a căzut elicopterul şi acum a spus cineva că a murit vecinu, era vecin cu mine”.

Comandorul Artur Palfi, 46 de ani, era unul dintre stâlpii echipei de zbor. Şi în viaţa personală, o întreagă familie se baza pe el. Au rămas singuri soţia şi băiatul său, care abia a început liceul.

Extraordinar! O familie extraordinară, şi copilul, şi soţia!”, spune un vecin. Ca orice pilot, era pasionat de avioane, adaugă el.

Comandorul Artur Palfi a fost pasionat şi de paraşutismul sportiv, iar de atunci şi-a dedicat şi în cele din urmă şi-a dăruit viaţa zborului.

Maistrul militar Vasile Gădălean, 33 de ani, a lăsat în urma lui un copil de un an și jumătate și amintirea unui om pe care întreaga familie și cunoscuții l-au prețuit pentru devotamentul său în orice făcea.

Un om de nota 10 pentru noi. Un om pe care te puteai baza la orice oră din zi și pe orice”, spune fratele său, Adrian Gădălean.

Luptător în Irak şi Afganistan, Vasile Gădălean avea brevet pentru avioane fără pilot, acordat chiar de Aviaţia militară a Statelor Unite.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri