Opt copii răniți în accidentul de pe Autostrada Soarelui au fost externați

Data publicării:
accident autocar ucraina

Raluca Alexandru, purtătorul de cuvânt al Spitalului „Grigore Alexandrescu”: Sunt în stare bună. Nu pun probleme deosebite şi au rămas din diferite considerente pentru supraveghere medicală şi pentru reuniunea familiei ulterioare.

Reporter: Cât timp vor mai rămâne?

Raluca Alexandru, purtătorul de cuvânt al Spitalului „Grigore Alexandrescu”: Probabil câteva zile. S-ar putea chiar şi mâine să se externeze unul dintre ei. În funcţie de cum se poate reuni şi familia dacă au părinţi internaţi în alte spitale.


Majoritatea victimelor accidentului ce a avut loc duminică dimineață au primit deja aviz de externare. Este vorba despre persoane care au suferit doar contuzii și traumatisme minore, care pot pleca acasă fără probleme. Există și excepții – șapte pacienți care își vor petrece următoarele 24 de ore în spitalele din România.  

Vacanţă terminată tragic pe Autostrada Soarelui. Un autocar cu 53 de turişti s-a răsturnat: doi morți și 41 de răniți

Doi oameni au murit şi 41 au fost răniţi, după ce un autocar cu 51 de turişti din Ucraina s-a răsturnat azi-noapte, pe Autostrada Soarelui, pe sensul de mers spre Bucureşti.

Jumătate dintre victime sunt copii şi tineri sub 18 ani. Persoanele care au decedat sunt o adolescentă care peste câteva zile împlinea 18 ani și un copil care inițial a fost în comă. 

Poliţiştii cred că şoferul este de vină şi au două ipoteze.

Anchetatorii nu exclud varianta ca şoferul autocarului, un bulgar de 33 de ani, să fi fost băut sau să fi adormit la volan, pentru că nu există urme de frânare.

Autorităţile vor trimite o solicitare în Bulgaria pentru a cere istoricul medical al şoferului. Iar autocarul va fi expertizat de o echipă de specialişti din Ministerul Transporturilor. Surse din anchetă spun că, din primele verificări, nu avea nicio problemă tehnică.

Firma din Bulgaria care asigura transportul turiştilor ucraineni a trimis alt autocar cu care cei teferi sau externaţi de medicii din Bucureşti să poată ajunge acasă.

Nu a fost nevoie de descarcerare, dar în urma accidentului, unele persoane au fost pur și simplu aruncate din autocar, potrivit prefectului județului Călărași, George Iacob. 

Autocarul înmatriculat în Bulgaria s-a răsturnat în jurul orei 1:00 noaptea, la kilometrul 53 pe Autostrada Soarelui pe sensul de mers spre Bucureşti. Abia 20 de minute mai târziu, autorităţile au fost alertate prin 112 de un şofer care a văzut autobuzul răsturnat în şanţ. Peste 40 de echipaje de la ambulanţă, SMURD, descarcerare plus un spital mobil au fost trimise acolo.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri