Opt români morți într-un accident în Spania

Data publicării:
accident spania romani2

Actualizare 00.29. Potrivit poliției spaniole, microbuzul a fost închiriat de un cetățean român, în Valencia. Acesta nu se afla în autovehicul în momentul accidentului.

Toate persoanele decedate făceau parte din aceeași familie. Este vorba despre doi bărbați, trei femei, un adolescent și doi copii cu vârste de 6 și 9 ani, potrivit informațiilor disponibile până în acest moment.

Ministerul de Externe este în contact cu autoritățile spaniole, se arată într-un comunicat al instituției:

„Consulatul de la Castellon cunoaște situația privind accidentul survenit în cursul serii pe autostrada AP-7m în apropiere de localitatea Granja de Rocamora, provincia Alicante, fiind declanșată procedura de cooperare cu autoritățile spaniole în vederea obținerii de informații cu privire la producerea accidentului cât și date despre cetățenia persoanelor implicate în accident.

Reprezentanții Consulatului României de la Castellon de la Plana s-au deplasat la locul accidentului și se află în contact permanent cu atoritățile competente spaniole.

Biroul atașatului de afaceri interne al României la Madrid se află în contact cu atoritățile polițienești spaniole în vederea identificării persoanelor implicate în acest accident rutier.”

________________________

Românii se aflau într-un microbuz care s-a răsturnat pe o autostradă și a luat foc, relatează presa spaniolă.

Accidentul a avut loc pe autostrada A7, în apropiere de localitatea Albatera, lângă Alicante. Potrivit presei spaniole, în microbuz se aflau imigranți români.

Din primele informații, microbuzul a fost lovit de un camion care venea din sens opus și care a intrat pe contrasens. Ambele vehicule s-au răsturnat, iar microbuzul a luat foc și a ars complet.

Singurul supraviețuitor al accidentului este șoferul camionului. Acesta a fost transportat la spital.

Consulatul României de la Castellon este în legătură cu autoritățile locale. Se fac demersuri pentru ca cei opt români să fie identificați 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri