ORADEA. Patru copii au fost salvaţi de pompieri din apele Crişului Repede

Data publicării:
copii

Salvare spectaculoasă pe Crişul Repede, în Oradea. Patru copii erau să se înece, după ce s-au aventurat în apă cu două saltele şi o cameră de tractor. Băieţii au fost duşi de curenţi până în centrul oraşului, dar de acolo nu au mai putut ajunge la mal. Un prieten de-al lor a sunat la 112 şi a cerut ajutor. Salvatorii spun că dacă ar fi întârziat câteva minute copiii s-ar fi înecat.

Cei patru copii, care ieşiseră la scăldat fără ştirea părinţilor, au fost salvaţi de pompieri în ultimul moment. Dornici să se răcorească, ei porniseră cu saltelele pe apa Crişului Repede. Au plutit mai bine de un kilometru. Într-o clipă însă au fost prinşi într-un vârtej.

De pe Podul Dacia, oamenii au asistat neputincioşi la lupta cu apele a celor patru copii cu vârste cuprinse între 13 şi 15 ani. Şansa lor a fost că prin zonă a trecut un prieten, care a chemat imediat pompierii. Aceştia i-au scos pe adolescenţi din apă cu o barcă pneumatică.

„Dacă am fi întârziat încă vreo 10-15 minute copiii s-ar fi înecat", a spus la finalul intervenţiei maiorul Dumitru Irimuş, de la ISU Crişana.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri