Orădenii trebuie să mai suporte încă 33 de ani mirosul insuportabil de la o fermă de porci

Data publicării:
porci getty

Locuitorii unuia dintre cele mai aglomerate cartiere din Oradea au ajuns la capătul răbdării. De 10 ani reclamă mirosul degajat de ferma de porci din apropiere. Pentru că până acum nu au primit de la autorităţi niciun răspuns, au decis să-şi spună public necazul.

Mirosul greu de suportat i-a adus pe orădeni în pragul disperării. Mii de oameni au semnat deja o petiţie online prin care cer autorităţilor locale să facă ceva şi să rezolve această situaţie.

Nu pot să îmi cresc copiii în poluare, într-un miros infect. Trebuie să închizi geamurile când este mirosul foarte puternic, să îţi iei copiii din parc, să fugi să te adăposteşti, pentru că nu ai cum să respiri”, spune o localnică.

După apariţia petiţiei online, Garda de Mediu a făcut un nou control la ferma de porci de lângă oraş. Inspectorii spun că nu au găsit nicio neregulă şi că distanţa la care se află crescătoria de porci faţă de oraş este în limita legală. Şi va rămâne acolo încă 33 de ani, completează reprezentanţii primăriei.

„Am constatat că această societate respectă toate condiţiile de mediu impuse atât prin autorizaţii integrate de mediu, cât şi prin normele europene”, spune Mihaela Crioan, comisar al Garzii de Mediu Bihor.

„Firma respectivă are concesionat un teren încă din anul 1999. Este o concesiune pe 49 de ani, pe care noi am preluat-o în 2001. Asta înseamnă că ei pot funcţiona acolo până în 2048 în condiţii legale”, afirmă Anca Grama, purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea.

Firma care administrează ferma de porci de lângă Oradea nu a vrut să comenteze această situaţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri