Orașul cu un singur semafor. Și acela, util doar pentru elevii școlii de șoferi

Data publicării:
semafor

Pe singura stradă cu semafor din Feteşti, trece o maşină la câteva minute. Şoferii care au ghinionul să prindă culoarea roşie spun că numără clipele până când aceasta se schimbă:

- Nu e aglomerat aici, trebuia să fie pe centru. Ăsta este singurul rost. Stăm aici ca proştii.
- În altă parte era bine. Să fi pus colo în centru, nu aici. Nu prea se circulă pe aici.

Aşa că mulţi şoferi nu ţin cont de culorile semaforului, chiar dacă îşi riscă permisul de conducere.

Între timp, pietonii se plâng de lipsa semafoarelor în zone unde chiar ar fi nevoie de ele.

- La intersecţia asta chiar ar fi trebuit, pentru că e lângă şcoală. Este foarte circulată. Deci aici chiar ar fi trebuit un semafor.

Pe de altă parte, unicul semafor din Feteşti e văzut drept o binecuvântare de elevii şcolilor de şoferi.

Neavând acest sistem de semaforizare şi sensul giratoriu la ieşirea de pe autostradă, aceşti copii, aceşti oameni erau pur şi simplu nevoiţi meargă la Slobozia să dea examen”, spune Gheorghe Mitache, viceprimarul municipiului Feteşti.

Autorităţile spun că şi-ar dori să monteze semafoare prin tot oraşul, mai ales la intersecţia dintre două drumuri naţionale, dar n-au primit încă aprobarea Companiei de Drumuri.

Evaluăm posibilitatea, sau solicitarea celor din zonă, noi spunem că nu, dânșii spun că da, vom lua cea mai bună decizie. Orice semafor duce la blocaje”, spune Cătălin Homor, directorul CNADNR.

Lipsa lor duce însă la pierderea de vieţi omeneşti, potrivit statisticilor Poliţiei Rutiere din Feteşti. Doar în acest an, patru oameni au murit în accidente rutiere produse din cauza neacordării de prioritate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri