Ordinul franciscan din New York primeşte acatistele prin SMS

Data publicării:
12 2001acatistesms-43415

Ordinul franciscan din New York este printre puţinele organizaţii religioase care oferă un astfel de serviciu de rugăciuni digitale. Călugării au în grijă mai multe cantine pentru săraci pe toată coasta de est a Statelor Unite, dar şi peste hotare, aşă că tehnologia este importantă pentru a putea ţine legătura cu toţi credincioşii.

Sunt oameni care nu au altă cale să intre in contact cu cineva care se poate ruga cu ei sau pentru ei. Sunt de părere că am deschis noi uşi pentru oameni”, spune părintele David Convetino, directorul programului.

Cel care doreşte ajutor spiritual trebuie doar să trimită un mesaj gratuit cu textul „rugăciune”, iar un călugăr îi va răspunde imediat. Toate cererile sunt incluse în rugăciunile zilnice ale monahilor, dar şi la slujbe.

Mă uitam la unele acatiste şi sunt foarte frunmoase şi din inimă. Vor să ne rugăm pentru copiii, pentru oamenii care au boli terminale sau cancer. Bătrânii se roagă să fie mai mult în contact cu copiii lor”, adaugă călugărul Paul Lostritto.

Serviciul de mesaje este deschis pentru toată lumea, nu doar pentru catolici. Călugării newyorkezi vor să urmeze exemplul Papei Benedict al XVI-lea şi să se extindă şi pe reţelele de socializare, foarte populare în rândul tinerilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri