Oscar european. Ada Solomon a primit European Co-production Award 2013

Data publicării:
adasolomon

Cunoscuta actriţă Luminiţa Gheorghiu, a fost nominalizată la secţiunea Cea mai bună actriţă pentru rolul din Poziţia copilului, dar nu a câştigat. Cel mai bun film european al anului este „La Grande Bellezza", pelicula regizorului italian Paolo Sorrentino.

O seară remarcabilă pentru cinematografia română, la Berlin, la Premiile Europene de Film, chiar sub privirile regizorului Pedro Almodovar şi ale marii actriţe Catherine Deneuve. Filmul Poziţia copilului, în regia lui Călin Peter Netzer, a primit un nou semn al recunoaşterii internaţionale, după ce Ada Solomon a devenit primul producător din Europa de Est care primeşte premiul european. „Vă mulţumesc foarte mult! Mă bucur să te întâlnesc. Şi pe voi toţi. Dar voi începe cu un citat din Nelson Mandela, care sună aşa: Întotdeauna pare imposibil până când este gata”, a spus ea.

Ada Solomon este primul român care va face parte, cu începere de anul viitor, din conducerea Academiei Europene de Film. La festivitatea de la Berlin a fost nominalizată şi actriţa Luminiţa Gheorghiu pentru distincţia de cea mai bună actriţă, pentru rolul mamei din filmul Poziţia Copilului, dar nu a castigat premiul. Aceasta a fost cea de a 26-a ediţie a Oscarilor europene.

Marele câştigător al serii a fost Lungmetrajul "The Great Beauty/ La Grande Bellezza", care şi-a adjudecat patru premii, printre care cele pentru cel mai bun film şi cel mai bun regizor.

Cea de a 26-a ediţie a Oscarilor europene a oferit şi două premii de excelenţă. Actriţa franceză Catherine Deneuve a fost recompensată pentru întreaga carieră, iar regizorul Pedro Almodovar a primit Premiul pentru contribuţii deosebite la dezvoltarea cinematografiei mondiale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri