OUG pentru finanţarea televiziunilor private, discutată de CNA

Data publicării:
cna


Părerile membrilor CNA s-au împărţit imediat. Şi au respins propunerea. În mod extraordinar, la CNA a venit chiar ministrul Comunicaţiilor. Membrii CNA au revenit în sala de şedinţă şi au votat „pentru”, în unanimitate. 

Proiectul de ordonanță care ar urma să modifice Legea Audiovizualului a fost dezbătut în ședința CNA. Prevederile au stârnit dispute între membrii Consiliului. Unii au propus ca banii din taxă să fie distribuiţi doar pentru sprijinirea emisiuniilor culturale şi educative, nu şi pentru emisiunile de ştiri.

Eu nu vreau ca fondul să finanţeze buletine de şiri sau emisiuni de divertisment camuflate în buletine de ştiri. Cât priveşte cei 5% de la cablişti, am două probleme: nu înţeleg cum s-a ajuns la această soluţie. Eu aş fi văzut alte surse de finanţare. Ca să evităm această discuţie de suprataxare a cabliştilor”, a spus Radu Herjeu, membru CNA.

Am încercat să întărim ideea de emisiuni cultural-educative, să protejăm acest spaţiu într-o măsură mai mare. Problema încă nu s-a încheiat la CNA”, a spus şi vicepreşedintele CNA, Răsvan Popescu.

Propunere controversată a liberalilor: Bani de la cabliști pentru televiziuni

Inițial, proiectul a primit aviz negativ de la CNA. Ulterior însă, membrii Consiliului s-au reunit într-o ședință extraordinară, în prezenţa ministrului pentru Societatea Informațională, iar proiectul a fost avizat, în unanimitate, fără vreo schimbare față de forma inițiatorilor.

În acelaşi timp, venim cu scădere la 9% a TVA, astfel încât capătul de linie, şi anume cetăţeanul, să nu simtă ceea ce însemnă o eventuală scumpire şi, în acelaşi timp, să şi putem constitui acest fond”, a spus Sorin Grindeanu, ministrul pentru Societatea Informațională.

Scăderea TVA ar aduce statului încasări mai mici cu aproape 300 de milioane de lei. Un efort pe care bugetul şi-l permite, spune ministrul. Proiectul va intra săptămâna viitoare în ședință de Guvern, sub formă de Ordonanță de urgență.

Taxa pentru fondul audiovizual și TVA -ul redus la abonamentele de cablu TV ar urma să intre în vigoare la data de 1 iulie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri