Sari la conținut

Ovidiu Anton, după excluderea României de la Eurovision: Am fost tratat execrabil, voi urma calea legală

 

„Sunt foarte dezamăgit. Nu cred că îşi poate imagina cineva ce mi se întâmplă acum şi nu doresc nimănui să i se întâmple aşa ceva, nu doresc nimănui să muncească să-şi câştige un drept mai ales cum am câştigat eu cu creaţia mea, am muncit mulţi ani ca să-mi câştig dreptul de a reprezenta România la Eurovision şi după ce l-am câştigat, iată că... nici nu ştiu să spun cine m-a învins. Pot să zic că nu-mi explic cum se pot lua astfel de decizii la acest nivel, adică să elimini un concurent după ce-l laşi să participe. Nu ştiu cine este de vină, dar cineva cu siguranţă este de vină şi nu sunt eu”, a spus Ovidiu Anton, la RFI.

Întrebat ce înseamnă excluderea României de la Eurovision pentru cariera sa, artistul a răspuns: „Cred că daunele sunt incomensurabile, cred că nu se poate pune preţ pe ceea ce-i face un astfel de gest unui artist. Şansa de a cânta piesa proprie în faţa a 70 de ţări nu ţi-o poate da nimeni înapoi, nici momentul ăla nu poate fi reprodus. Prejudiciul adus imaginii mele, cât şi daunele morale sunt imense”.

„Ce-mi rămâne de făcut este să cânt în continuare şi nu în ultimul rând să mă gândesc la urmările naturale, legale, pe care le pot lua în acest sens. Mă voi consulta cu avocaţii şi voi urma sfatul acestora, pentru că cineva este de vină şi cineva trebuie să plătească pentru asta”, a adăugat el.

„În cazul în care va fi reprimită România, eu nu voi mai participa la Eurovision niciodată. Consider că am fost tratat deosebit de nedrept, pot spune că am fost tratat execrabil, ca reprezentantul unei ţări la Eurovision. Cu mâna pe inimă spun că indiferent de ce se va întâmpla anii următori, joaca mea de-a Eurovisionul, pentru că dintr-o luptă mi s-a demonstrat că a fost de fapt o joacă, se opreşte aici”, a mai spus Ovidiu Anton.

Ovidiu Anton despre excluderea României de la Eurovision: Încerc să zâmbesc și să nu mă ia valul, însă... e nedrept

Pe aceeași temă