Ovidiu Miculescu, președinte-director general al Societății Române de Radiodifuziune, incompatibil

Data publicării:
Ovidiu-Miculescu---Foto.-Alexandru-Dolea---ma

„Agenția Națională de Integritate a constatat faptul că Miculescu Ovidiu, Președinte - Director General al Societății Române de Radiodifuziune, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 29 iunie 2010 – 04 iulie 2012, întrucât a deţinut,  simultan, funcția de membru al Consiliului de Administrație al Societății Române de Radiodifuziune și pe cea de Manager în cadrul Societății Române de Radiocomunicații”, se arată într-un comunicat al ANI.

Potrivit Agenției, funcția de membru al Guvernului este incompatibilă cu funcția de manager sau membru al consiliilor de administrație ale regiilor autonome, companiilor și societăților naționale.

„Persoanelor care exercită următoarele demnități publice și funcții publice de autoritate membrii consiliilor de administrație ale Societății Române de Radiodifuziune li se aplică regimul incompatibilităților prevăzut pentru miniștri și, respectiv, secretari de stat, precum și incompatibilitățile prevăzute în legi speciale”, precizează ANI.

Directorul SRR a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază

„Persoana față de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”, se mai arată în comunicatul ANI.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri