Pagubele cauzate de iarna grea, acoperite doar prin poliţe de asigurare suplimentare

Data publicării:
2011 20asigurare 20iarna-34288

Venirea iernii ridică nivelul de risc pentru case, mașini și, evident, pentru persoane. Fracturile, avariile provocate de țurțuri și conductele de apă care plesnesc din cauza gerului sunt doar câteva dintre cele mai frecvente probleme. Mulți români preferă să se încreadă în noroc.

„Din păcate, deşi în România avem cam cinci milioane de locuinţe asigurate dintr-un total de opt milioane, marea majoritate a acestora nu au decât riscuri de bază", spune Bogdan Andriescu, preşedintele UNSICAR.

Polițele acoperă cutremurele, inundaţiile şi alunecările de teren. Zăpezile de iarna trecută au cauzat însă pagube de sute de mii de euro, neincluse în aceste contracte.

Asigurările suplimentare, în schimb, prevăd și acest tip de despăgubiri. Pentru avarii la conductele de apă, de exemplu, costul suplimentar este de 10 euro, pentru o daună de cel mult 10.000 de euro.

Costuri accesibile, spun asiguratorii, mai ales că în ultimii ani sumele asigurate, dar şi primele, au scăzut semnificativ. În 2009, un preţul mediu al unei asigurări pentru un apartament de 130.000 de euro era de 161 de euro. În 2012, pentru acelaşi apartament, evaluat la 80.000 de euro de această dată, prima de asigurare a costat 91 de euro.

Asigurări pentru practicanţii sporturilor de iarnă

Scăderea preţurilor și frecvenţa crescută a accidentelor i-au determinat pe români să încheie asigurări pentru sporturile de iarnă. Una indicată mai ales pentru excursiile în străinătate.

„Costul începe de la 99 de RON pentru o acoperire de 50.000 de euro şi acoperă toate tipurile de îmbolnăviri, toate tipurile de accidente, inclusiv cele întâmplate în perioada practicării sporturilor de iarnă", a declarat Iuliana Hampu, reprezentanta unei companii de asigurări.

O astfel de poliţă acoperă şi eventualele defecţiuni ale maşinii folosite în timpul vacanţei, transportul până la cel mai apropiat service şi chiar şi cazare până la repararea maşinii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri