Pământul discordiei. Pe terenul unde urma să fie o şcoală, şi-a ridicat casă un sătean

Data publicării:
casa

Problemele din comuna Ţibana au apărut încă din 2009, atunci când localitatea a fost inclusă într-un program guvernamental ce viza construcția de școli. Cu banii primiți, 150.000 de lei, primăria a reușit doar să demoleze vechea școală. Finanțarea s-a oprit, iar lucrările s-au blocat. Pe terenul rămas liber s-a construit, fără autorizație, o locuință particulară.

Autorităţile locale au fost mai mult decât înţelegătoare cu proprietarul locuinţei construite ilegal. Au ajuns la un acord cu familia acestuia de la care au închiriat, într-o altă casă, două camere în care să înveţe elevii.

Neculai Lețcanu, viceprimarul comunei Țibana: „Ce pot să fac, să dărâm casa oamenilor pentru jumătate de metru sau cât dracu' are, poate nu are, poate are mai puțin, nu știu, nu l-am verificat. (Păi de ce nu l-ați verificat?) Doamnă, nu s-a construit școală acum. Când o să se construiască școală acolo, proiectul propriu-zis, atunci o să facă borș”.

Situația a ieșit la iveală în urma unui control al Curții de Conturi. Dar, pentru că primăria nu avea bani pentru o școală, a făcut doar o bibliotecă, iar cursurile se vor ține acolo și în acest an. Din cauza spațiului insuficient, copiii vor fi nevoiți să învețe în două schimburi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri