Papa Francisc vine în România

Data publicării:
klaus iohannis papa francisc presidency.ro

Foto: presidency.ro

Actualizare 17:00  La discuţia cu Papa Francisc a asistat şi soţia şefului statului, Carmen Iohannis.

După întâlnirea cu Suveranul Pontif, cei doi au vizitat bazilica Sfântu Petru, au depus un buchet de flori la mormântul Papei Ioan Paul al II-lea şi s-au rugat timp de câteva momente.

Carmen Iohannis a vrut apoi să facă o fotografie.

Apoi preşedintele şi soţia sa au ajuns la o capela din bazilica Sfântul Petru. De data aceasta, Klaus Iohannis a fost cel care a vrut să importalizeze momentul. 



Actualizare 16.00. Papa Francisc vine în România. Site-ul președinției anunță că Suveranul Pontif a acceptat invitația președintelui Klaus Iohannis de a vizita România.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a fost primit în audienţă în această dimineață de către Sanctitatea Sa Papa Francisc, după care s-a întâlnit cu Eminenţa Sa Cardinalul Pietro Parolin, Secretar de Stat. 

În cursul acestor întâlniri deosebit de cordiale, care au avut loc în ziua aniversării a exact 25 de ani de la restabilirea relaţiilor diplomatice, au fost discutate relaţiile dintre România şi Sfântul Scaun. De ambele părți a fost exprimată satisfacția deosebită cu privire la caracterul excelent în care s-au dezvoltat aceste relații în ultimii 25 de ani. S-a reafirmat, totodată, interesul reciproc pentru dezvoltarea în continuare a dialogului și a cooperării bilaterale, cu accent pe domenii precum promovarea libertăţii religioase, dialogul interreligios şi combaterea fundamentalismului. A avut loc, de asemenea, şi un schimb de opinii pe teme internaţionale de actualitate.

Președintele României i-a adresat Sanctității Sale invitația de a vizita România. Invitația a fost acceptată cu plăcere, data vizitei urmând a fi convenită ulterior pe canale diplomatice”, se arată în comunicatul postat pe site-ul Președinției.


Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit cu Papa Francisc. Cei doi au discutat timp de mai bine de jumătate de oră, timp în care Klaus Iohannis i-a oferit Papei o gravură a oraşului Sibiu şi o monedă de aur. Şeful statului a primit de la Suveranul Pontif o poza cu îngerul păcii învingând moartea, un cadou pe care de altfel îl primesc toţi şefii de stat. Klaus Iohannis a primit şi un text scris de Papa Francisc.

Încă de la plecarea la Vatican, şeful statului a anunţat că îl va invita pe Suveranul Pontif în România.

La întâlnirea de la Vatican a participat şi soţia preşedintelui, Carmen Iohannis.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri