Paradă de 1 Decembrie. Militari din statele NATO vor trece pe sub Arcul de Triumf

Data publicării:
1 dec

De Ziua Naţională a României, autorităţile vor să îi uimească pe români: pregătesc cea mai mare defilare militară din ultimii 23 de ani, pentru care au alocat un buget pe măsură: aproape 1 milion de euro. Ca o noutate, în acest an, pe sub Arcul de Triumf din Bucureşti vor trece şi militari din armatele statelor care fac parte din NATO.

Evenimente similare vor avea loc în multe oraşe din ţară, printre care Alba-Iulia, Sibiu sau Suceava, însă, de departe, cea mai mare defilare militară de după Revoluţie se va desfăşura în Capitală. La defilare vor participa şi subunităţi ale trupelor aliate, inclusiv cele din SUA, ceea ce înseamnă că soldaţii americani vor trece pe sub Arcul de Triumf.

Aproximativ 30 de avioane vor survola cerul. În plus, 150 de înalţi oficiali militari şi-au anunţat prezenţa la Bucureşti cu ocazia aniversării a 95 de ani de la Marea Unire.

Ziua tuturor românilor va fi marcată şi la Cluj-Napoca. Aici vor fi organizate depuneri de coroane şi o paradă militară în centrul orașului. Seara, va avea loc retragerea cu torţe pe traseul Piaţa Lucian Blaga - Piaţa Avram Iancu, iar manifestările se încheie cu un foc de artificii.

La 95 de ani de la Marea Unire de la Alba Iulia, autorităţile locale şi judeţene au pregătit un program de sărbătoare populară, transmite corespondentul Digi24.

Pe lângă obişnuitele ceremonialuri militare, depuneri de coroane şi Te Deum la Catedrala Reîntregirii din seria manifestărilor oficiale, de 1 Decembrie va fi inaugurată şi Latura de Vest a Cetății Alba Carolina şi se vor aprinde luminile sărbătorilor de iarnă.

Făclii roșii, galbene și albastre, purtate de sute de cercetaşi și adunate într-o inimă tricoloră uriașă, stegulețe oferite gratuit tuturor șoferilor care trec prin zonă, dar şi picturi tricolore pe față pentru cei mici, concerte și foc de artificii - sunt doar câteva dintre punctele de atracție pe care municipalitatea din Alba Iulia le-a pregătit de Ziua Naţională.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri