PARADOXUL CONCEDIERILOR. Guvernul vrea să dea afară 3.000 de persoane, dar ministerele fac angajări pe posturi de conducere

Data publicării:
functionari2750054-Mediafax Foto-Ciprian Sterian

Cele mai multe posturi vacante scoase la concurs - 39 de posturi - sunt la Ministerul Mediului.

La Ministerul Comunicațiilor sunt scoase la concurs 32 de posturi. Și Ministerul Agriculturii face angajări, aici fiind disponibile trei posturi, în timp ce la Ministerul Dezvoltării regionale era vacant un post de consilier, care a fost deja ocupat.

Guvernul a adoptat ordonanța de urgență care prevede disponibilizarea a aproape 3.000 de angajați din administrația centrală. Potrivit acestui act normativ, 60.000 de posturi, vacante în acest moment, vor fi desființate.

Este vorba despre disponibilizări în Secretariatul General al Guvernului și în 10 ministere. Printre acestea, se numără Ministerul Agriculturii, Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, Ministerul Economiei, al Finanțelor, al Muncii, al Sănătății și al Transporturilor.

Executivul dorește ca prin această măsură să facă economie, pe de-o parte, la bugetul statului, de 45 de milioane de lei în acest an, urmând ca în viitorii patru ani economiile să crească la 100 de milioane de euro.

Citiți și 3.000 de funcționari concediați. Guvernul a aprobat și desființarea a 60.000 de posturi neocupate

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri