Parcarea unui bloc din Constanța a fost inundată cu păcură

Data actualizării: Data publicării:
Parcare inundată cu păcură
Parcarea unui bloc din Constanța a fost inundată cu păcură.

Parcarea unui bloc din municipiul Constanţa a fost marţi inundată cu păcură, afectată fiind şi o suprafaţă de aproximativ 40 de metri pătraţi de sol, după ce produsul petrolier s-a scurs în timpul operaţiunii de pompare în terminalul de depozitare al unui agent economic.

Garda de Mediu Constanţa a informat că pentru limitarea extinderii zonei poluate, angajaţi ai societăţii comerciale poluatoare au montat baraje absorbante.

„S-a produs o poluare cu păcură pe timpul operaţiunii de pompare în terminalul de depozitare. Produsul s-a scurs în parcarea unui bloc de locuinţe de pe str. Theodor Speranţia din Constanţa, fiind afectată şi o suprafaţă de cca. 40 mp sol. Personalul societăţii a acţionat operativ, fiind montate baraje absorbante pentru limitarea extinderii zonei poluate. Pe suprafeţele contaminate s-a aplicat material absorbant biodegradabil”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Garda de Mediu Constanţa.

Potrivit sursei citate, pentru remedierea avariei ce a cauzat producerea poluării, a fost decopertat fasciculul de conducte prin care se transportă păcura.

„S-au demarat operaţiuni de ecologizare a zonei şi aducere a terenului la starea initiala”, se mai spune în comunicat, potrivit Agerpres.

Societatea comercială care a produs poluarea a fost sancţionată cu amenda maximă de 50.000 de lei, conform legislaţiei privind protecţia mediului.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri