Parcări cu plată goale, șoferii parchează pe trotuar

Data publicării:
03022013 20parcari-47452

În Piaţa Universităţii, zeci de maşini sunt parcate neregulamentar, în ciuda faptului că două parcări sunt libere în zonă.

O parcare deschisă recent la Universitate nu s-a umplut niciodată mai mult de jumatate. Şoferii care şi-au lăsat maşina la suprafaţă au fost sancţionaţi. 200 de amenzi şi 500 de avertismente a dat poliţia în ultimele patru luni.

Cuantumul total e de 25.000 de lei. Avertismentele au fost însoțite de puncte aferente, câte două puncte pentru un avertisment”, a declarat Răzvan Popa, de la Poliția Locală.

Noua parcare de la Universitate are 425 de locuri. Dacă o maşină stă acolo, în medie, trei ore, şoferul plăteşte 7,5 lei. Un simplu calcul arată că firma care deţine parcarea va încasa 600.000 de lei pe an şi că îşi va amortiza investiţia de 10 milioane de euro în aproape şase decenii.

În cartiere, lupta pentru un loc de parcare strică relaţiile între vecini, iar soluţiile găsite de autorităţi rezolvă cât de cât situaţia.

În sectorul 6, unde sunt înmatriculate aproape 200 de mii de mașini şi există de cinci ori mai puţin locuri, au apărut parcări pe schele metalice.

În fiecare an, municipalitatea încasează din parcările publice cu plată peste un milion de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri