Parchetul militar a deschis dosar penal după protestul de la Parlament: Jandarmii, cercetați pentru două infracțiuni

Data actualizării: Data publicării:
Protestatarii intră în curtea Parlamentului.
Parchetul militar a deschis dosar penal după protestele de la Parlament.

Parchetul militar a deschis dosar penal după protestele de la Parlament, iar anchetatorii au suspiciuni că jandarmii au încălcat legea atunci când protestatari au intrat în curtea instituției.

Valentin Stan, jurnalist Digi24: Procurorii militari s-au autosesizat după ce au văzut imaginile filmate acum două zile în curtea Parlamentului.

Anchetatorii au câteva semne de întrebare legate de felul în care jandarmii care se aflau la post au acționat în acea zi, atunci când peste 200 de protestatari au ajuns chiar la intrarea în Senat. Din imagini se vede că demonstranții nu au avut mari probleme în a intra în curtea Parlamentului, jandarmii nu au putut să îi oprească.

Citiți și:
117 amenzi după protestul AUR de la Parlament. Încă 200 de protestatari au fost identificați pe baza imaginilor de la miting

Sunt două infracțiuni pe care procurorii militari le cercetează – încălcarea consemnului și neglijență în serviciu. Astfel, jandarmii care trebuiau să păzească Parlamentul vor fi audiați.

Pe lângă acest dosar penal, Jandarmeria Capitalei este vizată și de o anchetă a corpului de control al ministrului de Interne, Lucian Bode.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri