Sari la conținut

Parcul Romanescu, cel mai mare parc natural din estul Europei, prima reabilitare după 100 de ani de la inaugurare

În programul de reabilitare a Parcului Nicolae Romanescu vor fi refăcute aleile, cascadele şi sistemul de iluminat. Totodată, va fi montat un sistem de irigare în tot parcul.

Lia OIguța Vasilescu, primar Craiova: Săptămâna viitoare vom demara licitația, va fi refăcut întreg parcul Romanescu, bijuteria Craiovei, cu care ne mândrim.

În primul rând seara nu este curent. Dacă vii seara nu este lumină.

În alei în primul rând, ia uitați cum arată, dezastruos. Mobilierul parcului? Și astea trebuie, că uitați, sunt multe distruse.

În urma reabilitării parcul Nicolae Romanescu va beneficia și de un sistem de supraveghere video cu dispecerat, prin care va monitoriza întreaga activitate de aici.

Arhitecţii spun că reabilitarea este binevenită, însă, proiectul iniţial ar trebui păstrat, pentru că este unic. Proiectantul francez care l-a făcut a câştigat medalia de aur la expoziţia internaţională de la Paris din anul 1900.

început în 1901 şi finalizat în 1903, Parcul Romanescu este cel mai mare parc natural din estul Europei. Se întinde pe 100 de hectare.

Parcu cuprinde cea mai veche grădină zoologică din țară. Inaugurată în 1906 aici au putut fi admirate de-a lungul timpului sute de specii de animale și păsări.

Parcul Romanescu din Craiova nu a fost reabilitat niciodată.