Părinții sunt cei care vor decide unde își vor înscrie copiii în clasa zero

Data publicării:
2201 20clasazero-45211

Soluția a fost lansată de premier, în timp ce ministrul Educației nu poate lămuri încă situația.

După ce iniţial a declarat că locul clasei pregătitoare este la grădiniţă, acum premierul Victor Ponta vrea că părinţii să fie cei care decid unde vor învăţa copiii.

„Nu cred că trebuie să îi forţăm pe părinţi să îşi ducă copiii la şcoală la grupa pregătitoare, nici nu trebuie să îi împiedici pe cei care vor să meargă să îşi ducă copiii mai repede la şcoală (...) până pe 31 martie, fiecare părinte care are un copil în grupa mare să spună dacă vrea să rămână la grădiniţă încă un an, în grupa pregătitoare, sau vrea să meargă la şcoală în grupa pregătitoare”, a declarat premierul Victor Ponta.

Pentru părinţi, ultima declaraţie a premierului nu face decât să adâncească misterul.

Ministerul Educaţiei trebuie să facă publice regulile şi paşii care trebuie urmaţi pentru înscrierea unui elev în clasa pregătitoare.

În urmă cu o săptămână, premierul a declarat că, în opinia sa, clasa pregătitoare trebuie să revină la grădiniţă, el precizând că a discutat deocamdată doar telefonic cu ministrul Educaţiei, dar că va discuta şi direct cu acesta pentru a vedea cum poate fi pusă în aplicare măsura din acest an.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri