PARIS. Paradă de modă cu haine din păr uman

Data publicării:
27 2001paradamoda-46088

Ideea ineditelor piese vestimentare i-a venit unui celebru stilist, Charlie le Mindu. La cei 26 de ani ai săi, excentricul francez este preferat şi de Lady Gaga.

„Încă de când eram mic copil m-a fascinat părut, orice fel de păr, de animale, de pe corpul oamenilor, blănurile. Îi poţi schimba forma şi culoarea atât de uşor. Cred că asta mă atrage la el”, spune stilistul.

Le Mindu a început să lucreze ca stilist la doar 13 ani.

„Vreau să fac oamenii fericiţi, să îi fac să zâmbească. În salon, începusem să mă plictisesc, aşa că m-am apucat să fac sculpturi din păr, să experimentez stiluri de realizare a coafurilor”, povesteşte Charlie Le Mindu.

Colecţia în alb şi negru a fost realizată cu mult efort, iar designerul a folosit doar materiale naturale: păr şi piele. Mai bine de 500 de ore de muncă la fiecare piesă vestimentară, pentru 10 minute de prezentare a colecţiei.

Însă a meritat: spectatorii au găsit colecţia cel puţin interesantă. Cei care vor o coafură excentrică sau o piesă vestimentară, pot oricând să meargă la salonul lui Le Mindu din Londra. Numai că nu vor scăpa ieftin.

O banală tunsoare costă la el nu mai puţin de 150 de lire.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri