Parlamentarii se împrumută de la prieteni

Data publicării:
bani - bancnote de 100 lei8-2

În general, prietenii care i-au împrumutat pe aleşi sunt înţelegători şi nu îi presează cu ratele. Este şi cazul lui Vasile Blaga, care are de returnat peste un milion de lei.

„Pentru că sunt prieteni şi întotdeauna prefer să nu mă îndatorez la bancă. Este termenul şi o să plătesc”, promite copreşedintele PNL.

Liderul ALDE Daniel Constantin i-a cerut în 2008 lui Dan Voiculescu aproape 300.000 de euro. Datoria a rămas neplătită, deşi în contractul încheiat între cele două părţi sunt trecute rate lunare.

De regulă nu vorbesc, nu spăl rufele, să spun aşa, în public, e o chestiune pe care o am de rezolvat şi o să o rezolv fără niciun fel de problemă până la sfârşitul perioadei. 2016, respectiv 2017”, spune Daniel Constantin

Senatorul PSD Marius Bota rostogoleşte datorii de aproape 200.000 de euro.

Un deputat liberal pare singurul care a ajuns într-o situaţie delicată. Se va împrumuta la bancă pentru a-şi acoperi datoria de 36.000 de euro către un prieten.

O să încerc să îi restitui pe toţi odată. Dacă vă interesează în amănunţime, tocmai urmează să iau un credit bancar, mi-am făcut dosarul, am solicitat o adeverinţă de venituri, aşa cum procedează orice cetăţean”, explică Ioan Cupşa.

Destul de mulţi aleşi au dat bani cu împrumut. Un deputat PSD i-a dat unui prieten 325.000 de euro pe perioadă nedeterminată.

„Este un prieten de-al meu din copilărie, da, şi nu am nici o înţelegere cu dânsul când va returna această sumă”, spune Titus Mircea Dobre, deputat PSD.

Agenţia Națională de Integritate precizează, într-un răspuns pentru Digi24 că există diferențe în privința declarațiilor de avere. Dacă cei care iau bani cu împrumut trebuie să treacă anul scadenței, nu același lucru se întâmplă în cazul celor care dau bani.

"Declarantul urmează să menționeze beneficiarul împrumutului, tipul împrumutului și suma împrumutată la zi, pentru informațiile privind data scadentă și dacă împrumutul este purtător de dobândă nefiind prevăzute rubrici în formularul declarației de avere", se arată în răspunsul către Digi24.

În această categorie se remarcă deputatul Sebastian Ghiță, care a împrumutat unor persoane fizice aproape o sută de milioane de euro. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri