Parlamentarii se pot„sacrifica” și la hoteluri de „doar” trei stele

Data publicării:
2401 20parlamentari-45468

Mulţi nu s-au sfiit chiar să-şi facă un titlu de glorie pentru că suferă alături de populaţie, în vremuri de criză. În realitate, situaţia arată un pic altfel: chiar si cu mai putini bani, confortul parlamentarilor nu are deloc de suferit. O arata un experiment Digi 24.

Până acum, fiecare parlamentar primea circa 8.000 de lei pe lună, pentru cazare la hoteluri de patru şi de cinci stele. Suma s-a înjumătăţit, iar asta înseamnă că aleşii vor fi siliţi să le spună adio camerelor luxoase care le deveniseră cea de-a doua casă. Hotelierii nu lasă la preţ nici în ruptul capului.

Tăierea la jumătate a sumei pentru cazare nu înseamnă nicidecum un sacrificiu: condiții similare sunt disponibile la hotelurile de trei stele, pentru doar 4.000 de lei lunar.

Cu alte cuvinte, pentru doar jumătate din banii de altădată, parlamentarii se pot bucura de același confort. Diferența stă în numărul de stele. Tot de patru mii de lei lunar, aleșii pot să-și închirieze un apartament. E nevoie doar de o declarație pe propria răspundere: aleșii nu trebuie să aducă acte justificative.

Parlamentarii de Ilfov au cel mai mult de pierdut, conform noului buget. Cu domiciliul la 15 kilometri de centrul Capitalei, și ei primeau 8.000 de lei ca să stea la hotel, privilegiu pe care l-au pierdut.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri